Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συμμετείχαμε στη συγκέντρωση - πορεία ενάντια στην αστυνομική βία και κρατική καταστολή, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της λαΐκής εξέγερσης του Δεκέμβρη. Η βροχή δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή της πορείας στην οποία συμμετείχαν αρχικά γύρω στα 400 άτομα.

Ξεκινώντας από την Καμάρα, ο αριθμός των διαδηλωτών αυξανόταν, ενώ στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, το μπλοκ συναντήθηκε με τη συγκέντρωση αριστερών και φοιτητικών συλλόγων. Κατευθηνθήκαμε από την οδό Βενιζέλου προς τη παραλιακή οδό (λεωφόρο Νίκης) πάνω από 1000 άτομα. Στρίβοντας από την οδό Αγία Σοφίας καταλήξαμε μέσω Τσιμισκή - Ίωνος Δραγούμη στη κατάληψη της σχολής θεάτρου.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική και εκφράστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας με χειροκροτήματα υπέρ των διαδηλωτών και συνθήματα κατα της αστυνομίας. Τουλάχιστον 3 δοιμηρίες ακολουθούσαν το μπλοκ, ενώ έγιναν αντιληπτοί και μπάτσοι με πολιτικά μέσα στο σώμα της πορείας. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης "τυφλώθηκαν" οι χαφιέδοκάμερες των τραπεζών.


Ο αγώνας συνεχίζεται,
αύριο στη 13:00 σύγκεντρωση έξω από τη κατάληψη σχολής θεάτρου για μηχανοκίνητη - ποδηλατοκίνητη πορεία. Θα ακολουθήσει συνέλευση.