Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Κατάληψη στο Υπουργείο Πολιτισμού από συμβασιούχους

Πρωτοχρονιά στον 5ο όροφο του ΥΠ.ΠΟ. αποφάσισαν να κάνουν δεκάδες συμβασιούχοι

Μετά την τηλεφωνική εντολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. προς τους προϊστάμενους , να μην πληρώνουν από τη νέα χρονιά όσους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές εντολές και ασφαλιστικά μέτρα δεκάδες συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας. Μετά από πίεση των συγκεντρωμένων έγινε συνάντηση του προέδρου (ΔΑΚΕ) και ενός μέλους του ΔΣ (ΕΑΚ) με τον υπουργό. Στη συνάντηση ο Λίαπης έδωσε αόριστες υποσχέσεις ότι θα λυθεί το θέμα χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο και χωρίς φυσικά να πάρει πίσω την τηλεφωνική εντολή του Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ.

Όταν η αντιπροσωπία κατέβηκε να ενημερώσει τους συγκεντρωμένους συμβασιούχους ο πρόεδρος του σωματείου προσπάθησε να τους καθησυχάσει αναπαράγοντας της “υποσχέσεις” του Λίαπη και να τους στείλει ήσυχα ήσυχα στο σπίτι τους να κάνουν πρωτοχρονιά. Αρκετοί όμως εργαζόμενοι, μαζί με το μέλος του ΔΣ , δεν τσίμπησαν στα παραμύθια του προέδρου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του 5ου ορόφου στον οποίο βρίσκεται το γραφείο του υπουργού.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μέχρι και τώρα την κατάληψη στο ΥΠ.ΠΟ. ενώ οι μπάτσοι που βρίσκονται στην είσοδο του ΥΠ.ΠΟ. κατάσχεσαν τα σουβλάκια που είχαν παραγγείλει οι εργαζόμενοι…….

Αναμένεται και νέα συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. σε λίγη ώρα